Pitakonan Paling Sering

Investasi ing Properti Republik Dominika

Punta Cana lan sawetara wilayah gedhe liyane ing Republik Dominika duwe ekonomi paling gedhe lan paling cepet berkembang, pariwisata ngalangi lan wutah terus-terusan, penerbangan langsung saka 26 negara, surrouding multibasa, iklim ayu lan alam, pesisir wedhi putih, infrastruktur cepet berkembang, iku banget. panggonan seng di pengeni kanggo pensiun.

Saben dina, luwih akeh wong tuku omah kapindho minangka omah liburan utawa investasi ing kene. Nduwe omah ing Republik Dominika minangka pilihan sing apik kanggo wong sing pengin manggon ing kono kanthi lengkap.

Pesisir wétan Republik Dominika wis ngalami lonjakan pangembangan real estate ing taun-taun pungkasan, kanthi komplek omah, hotel, lan pusat perdagangan lan bisnis sing dibangun.

Kajaba iku, nyewa omah saben dina lan digunakake karo kulawarga kanggo liburan tanpa mbayar hotel minangka strategi sing apik.

Dadi, negara kasebut uga dadi pilihan sing cocog kanggo para investor sing pengin tuku properti kanggo nyewakake. Mangkono, Punta Cana minangka pinter nandur modal, dadi tujuan favorit kanggo akeh investor.

Kauntungan dhasar saka negara eksotis sing adoh kayata Mesir, Turki, Spanyol, Bulgaria, Yunani, Kroasia, Montenegro, Thailand, lan liya-liyane yaiku ana ing njaba aliran wisata utama. Iki minangka cadangan mewah sing tenang.

Republik Dominika minangka salah sawijining negara kasebut, swarga alam ing pulo Karibia cilik.

Pasar real estate Republik Dominika maneka warna lan nyedhiyakake macem-macem kategori rega. Sampeyan bisa tuku omah kene kanggo $70,000 dolar AS; ora ana watesan maksimum; iku kabeh gumantung ing kreatifitas lan keuangan.

Lokasi properti Republik Dominika banget macem-macem. Pesisir lor pulo kasebut, sing nduweni segara lembut sing khas, pesisir wétan, sing misuwur amarga pesisir putih sing ora ana watese, lan pesisir kidul, sing wewatesan karo Segara Karibia sing panas lan dadi papan kanggo setengah saka populasi negara, kabeh. worth ndeleng.

Akeh wong nganggep kaluwihan kaya ing ngisor iki - Musim panas ing saindhenging taun, Lingkungan sing resik kanthi ekologis, Segara bening, lan pesisir pribadi,
Pembangunan infrastruktur, Unik padhang kidul alam, Iklim becik, Biaya tanah isih ing rega cukup, Various opsi construction duwe bathi, kesempatan investasi gedhe.

Zona ekonomi gratis utawa khusus - wilayah kanthi status hukum sing unik lan kahanan ekonomi sing nguntungake supaya bisa narik perusahaan domestik lan internasional.

Amarga fitur ing ngisor iki, iku aset narik kawigaten kanggo loro investor lokal lan manca ing Republik Dominika - lokasi geografis sarujuk strategis, stabilitas politik lan sosial, pasar pegawe aktif lan kekiyatan kerjo trampil, sikap loropaken menyang investasi manca, proyèk infrastruktur Modern.

Saiki, ana luwih saka 533 perusahaan ing zona bebas Republik Dominika, sing dipérang dadi 47 taman industri. Mayoritas (47%) ana ing tengah lan lor negara, kanthi 25 persen -16 persen ing Santo Domingo lan sakubenge, lan 15 persen ing sisih kidul lan wétan. Ana udakara 112,500 wong sing kerja ing sektor ekonomi iki, kanthi jumlah lanang lan wadon sing kira-kira padha.

Ekspor komoditas Republik Dominika didominasi produk sing diprodhuksi ing zona kasebut, sing nduwèni luwih saka 70% saka total ekspor negara.

Kira-kira seprapat perusahaan ing zona bebas Republik Dominika ana ing industri tekstil, lan udakara 20% ana ing lapangan nyedhiyakake macem-macem jinis layanan kanggo perusahaan ing njaba Republik Dominika, kayata entri lan pangolahan data, pangembangan piranti lunak, pelanggan telpon. dhukungan, lan adol macem-macem barang lan layanan liwat telpon. Cerutu lan produk tembakau liyane, sepatu lan barang kulit, piranti listrik, bahan perhiasan, produk obat lan farmasi, bahan bangunan, bahan kimia, lan barang liyane uga diprodhuksi ing zona bebas Dominika.

Tuku obyek Real-Estate

Sembarang warga negara manca bisa tuku, duwe lan ngatur properti real-estate kanthi hak warisan ing Republik Dominika. Mung paspor lan siji dokumen identitas liyane sing kudu diwenehi. Siji-sijine syarat kanggo kepemilikan yaiku Kantor Registry Judhul nyimpen rekaman kabeh tumbas sing ditindakake dening wong manca kanggo tujuan statistik.

Bagean sing paling penting yaiku milih obyek, mriksa kanggo encumbrances, nyusun lan negosiasi kontrak, lan kontrak kasebut diverifikasi lan dilegalake dening notaris.

Kabeh operasi bisa rampung sajrone seminggu yen perlu.

Banjur ana registrasi umum, sing ora perlu ana sing tuku. Biaya sing ana gandhengane kira-kira 4% saka biaya properti kasebut.

Nalika panuku nemokake properti sing pengin dituku lan sing adol nampa tawaran, panuku kudu nggunakake firma hukum lokal sing dihormati kanggo nggoleki judhul lan mesthekake properti kasebut bebas saka masalah hukum.

Pengacara nggawe perjanjian tuku sing loro pihak (panuku lan bakul) kudu ditandatangani sawise firma hukum nemtokake ora ana masalah hukum.

Perjanjian tuku bakal kalebu spesifik transaksi, kayata rega sing disepakati lan syarat pembayaran. Sing panuku asring kudu mbayar simpenan 10% kanggo ngamanake properti kasebut.

Kanggo ngrampungake kesepakatan kasebut, panuku kudu nggunakake notaris lokal. Sing panuku banjur bakal nyelehake awis sing isih ana ing akun escrow karo notaris, sing bakal ditahan nganti judhul properti kasebut ditransfer menyang dheweke lan didokumentasikake ing pendaptaran judhul Dominika.

Pengacara sampeyan bakal ngajukake dokumen kasebut menyang Pendaftar Judul, lan kudu nganggo jeneng pemilik anyar ing 30-45 dina.

Wong manca duwe pilihan kanggo njupuk utangan hipotek ing paling bank-bank Dominika, sing dijamin dening properti sing wis dituku.

Jumlah hipotek bisa nganti 80% saka nilai sing ditaksir obyek real estate.

Kajaba iku, umume bank ngidini wong manca mbukak akun bank kanthi ID saiki lan valid.

Ana rong jinis pajak properti ing negara - pajak tuku lan pajak tahunan, sing dibayarake menyang pemerintah.

Biasane, Prosedur Pajak Transfer (Pajak Tuku) kaya ing ngisor iki -
3% saka rega tuku properti (kaya ing kontrak penjualan). Properti sing dituku kanthi tuku saham perusahaan, banjur ditambahake pajak 1%. Pajak kudu dibayar sajrone nem (6) sasi sawise mlebu kontrak penjualan. Biasane ditindakake dening pengacara sing ana ing wektu nutup dodolan.

Pajak taunan 1% ditaksir ing properti real estate sing diduweni dening individu, adhedhasar nilai kumulatif kabeh properti sing ditaksir dening panguwasa pemerintah. Properti diregani tanpa nimbang perabotan utawa peralatan sing bisa ditemokake ing kono.

Kanggo lot sing dibangun, 1% diwilang mung kanggo nilai sing ngluwihi 7,710,158.20 DOP (udakara $ 150,000). Kanggo lot sing durung dibangun, pajak 1% diwilang saka nilai sing ditaksir tanpa pambebasan.

Pajak real estate kudu dibayar saben taun ing utawa sadurunge 11 Maret, utawa ing rong cicilan sing padha: 50% ing utawa sadurunge 11 Maret, lan 50% isih, ing utawa sadurunge 11 September.

Yen biaya properti kurang saka watesan kasebut, sampeyan ora bakal duwe pajak tahunan.

Sanajan ora ana struktur standar kanggo kontrak adol, kudu ditulis lan kalebu maksud para pihak kanggo ngedol, katrangan lengkap babagan properti, topik kontrak, rega tuku lan cara pembayaran, lan tanda tangan sing disertifikasi.

Kabeh kontrak kudu digawe ing Spanyol, miturut hukum. Salajengipun, ing acara saka panyokro bowo, kabeh dokumentasi ngenani transaksi Advertisement kudu diterjemahake menyang Spanyol lan presented menyang pengadilan minangka bukti.

Format kontrak ditemtokake dening syarat unik para pihak. Amarga kerumitan transaksi real estate, kabeh pihak kudu mriksa karo pengacara sadurunge mlebu formulir kasebut, amarga ngganti apa wae sawise mlebu bakal angel, yen ora mokal.

Kajaba iku, yen panuku ora dadi penduduk, dheweke kudu milih bentuk kepemilikan sing paling apik kanggo tujuan lan kapentingane.

Kasus sing nglibatake pengawetan aset perusahaan, aspek pajak negara, aspek pajak keuntungan saka penjualan, lan privasi kabeh kudu dianggep.

Yen agen real estate lan pengacara kolaborasi ing kontrak, panuku bisa nyimpen akèh dhuwit ing pajak ing transfer saka hak properti lan prosedur kanggo njupuk Title Certificate.

Undang-undang properti anyar (108-05), sing ditrapake tanggal 4 April 2007, ngowahi aturan real estate Republik Dominika kanthi drastis. Keperluan disengagement kanggo kabeh transaksi real estate - tuku, sale, hipotek, condo, etc. tatanan - ana salah siji saka faktor utama modernitas.

Disengagement minangka prosedur hukum sing misahake bagean tanah ing situs saka bagean liyane ing situs sing padha. Kanggo sijine iku cara liyane, operasi ngowahi disengagement judhul kondisional, kang menehi hak kanggo duwe wilayah jembar saka tanah nang situs, dadi judhul final, kang njamin kepemilikan individu saka properti.

Saiki prosedur kasusun saka 3 fase: Bagian Inspektur - Inspektur sing disertifikasi ngukur properti, nggawe laporan lan entuk persetujuan. Part Legal - Proses pindhah menyang Pengadilan Tinggi Tanah. Sajrone periode iki, tanggi utawa pihak katelu bisa mbantah proses disengagement. Saben partai bakal diwakili dening wong sing sah. Bagian registrasi - Kaputusan hakim didorong dening Pendaftar Judhul, kanthi ngilangi sing lawas lan nerbitake judhul final anyar.

Registrasi properti miturut undang-undang anyar - Republik Dominika pungkasane bisa nutup kesenjangan ing angger-angger operasi real estate kanthi mlebu menyang hukum anyar 108-05 babagan registrasi real estate.

Salah sawijining kaluwihan saka undang-undang anyar yaiku mbantu registrasi transaksi sing bisa dipindhah lan real estate kanthi ngenalake sistem pangukuran lan demarkasi kontemporer lan ningkatake operasi institusi administratif ing wilayah iki. Undhang-undhang anyar iki ngrampungake tujuan kasebut nalika tetep setya karo struktur inti Torrance.

Apa prosedur kanggo ngganti sertifikat judhul? Sertifikat Judul anyar dienal ing awal 2008. Iki kaget amarga metamorfosis sing dramatis. Nanging, saiki katon minangka kertas biasa, kanthi kode sing meh ora kaetung lan sistem sinyal sing menehi sertifikat legitimasi. Senadyan sertifikat "Deleng" anyar, dokumen hukum utama lan paling penting Republik Dominika sing ana hubungane karo hak properti isih sertifikat "Deleng".

Bentenane utama yaiku Sertifikat Title saiki duwe tujuan khusus: kanggo ngenali properti lan pemilik sing sah. Watesan finansial lan hukum sing bisa nyebabake properti kasebut ora ana maneh ing sertifikat lan wis dipindhah menyang panguwasa registrasi liyane.
Sertifikat Irah-irahan Sauntara - Salah sawijining fitur unik saka hukum yaiku ngidini kondominium sing dibangun kanggo nampa sertifikat gelar sementara. Undhang-undhang kasebut ngidini sampeyan nggunakake hipotek kanggo saben unit kondominium kanthi individu.

Nanging, ide nggunakake Sertifikat Judul Sementara nyebabake sawetara masalah babagan layanan sing diwenehake, panguwasa sing tanggung jawab kanggo kegiatan sing ana gandhengane karo sertifikat, metode kontrol, lan pilihan transmisi.

Disaranake sampeyan nggunakake layanan Villa Red,SRL amarga sawetara alasan.

We nggawe proses tuku saka adoh minangka Gamelan sabisa.

Kita kerja sama karo pangembang real estate sing paling dipercaya.

Kita nyedhiyakake akeh layanan tambahan kayata manajemen properti, pitulungan sewa, pitulung ing pilihan unit, lsp.

Yen customer tuku obyek siap-kanggo-nggunakake, kita ora mung bantuan kanggo milih sing paling apik saka varian paling apik, nanging uga nyedhiyani pitulungan legal lengkap lan panuntun dhumateng masalah financial.

Rencana Pembayaran lan Dokumen Legal

Siji bisa nggunakake Pembayaran Awis Reguler utawa Financing nalika tuku properti apa wae.

Pembayaran awis biasa asring ditawakake dina iki lan rencana kasebut gumantung saka total biaya properti lan jinis properti - sing wis dibangun utawa ing proyek konstruksi. 

Rencana pambayaran khas saka pemilik bisa uga kalebu Ragad Reservasi - kanggo ngreksa properti nalika kontrak rampung. Nganti rong minggu, umpamane. Ragad reservasi bisa dituduhake minangka 10% saka rega. Ing wayahe mlebu kontrak, 30% pembayaran dibutuhake. Lan liyane 60% panuku bakal mbayar ing bab sasi.

Rencana pembayaran khas saka pangembang katon kaya iki - Ragad reservasi bisa beda-beda saka 1,000 USD nganti 5, 000 USD. Nalika mlebu kontrak, panuku ngrampungake 10%. 30% liyane kudu dibayar nalika periode konstruksi. Lan 60% nalika pangiriman properti miturut tanggal sing dijadwalake.

Kadhangkala, cara pembayaran gabungan uga bisa digunakake. Contone, ragad leladen - 1,000 USD. Nalika mlebu kontrak - 15%, liyane 35% bakal rampung nalika construction. Lan 50% saka pendanaan.

Mangkono, siji bisa njupuk Bank Financing nganti 15 taun karo 30% saka pembayaran mudhun lan saka 9% saka suku bunga. Kahanan bisa beda-beda gumantung saka bank sing sampeyan senengi.

Sembarang properti kanthi judhul sing jelas bisa njaluk pendanaan. Dhaptar dokumen sing bakal dikirim yaiku:

  1. Surat panjaluk sing nemtokake jumlah silihan
  2. Salinan Paspor
  3. Surat Employment utawa Sertifikasi penghasilan
  4. Affidavit Pajak Penghasilan
  5.  Rekening rekening bank suwene 6 sasi

Tambahan bisa dibutuhake:

Laporan keuangan sing dianyari, formulir pemeriksaan medis, referensi bank.

Apa sampeyan arep nyewa omah ing Republik Dominika utawa nyiyapake persetujuan sewa kanggo nyewa, sampeyan kudu ngerti masalah dhasar.

Kontrak sewa minangka dokumen legal sing ditulis ing basa Spanyol utawa Spanyol / Inggris. Bagean introduksi kalebu informasi pribadhi, alamat, papan panggonan, nomer ID saka rong pihak: pemilik lan penyewa.

Bagian utama ngemot macem-macem paragraf sing njlèntrèhaké lokasi omah rental, kondisi, jumlah pembayaran saben wulan lan kahanan pembayaran, hak legal lan kewajiban loro pihak, durasi lan extension saka kontrak. Paling ora siji utawa kadhangkala loro simpenan keamanan dibutuhake. Cara transfer dhuwit / transaksi bisa disepakati. Layanan tambahan, kayata Biaya Pangopènan/Internet lan Kabel bisa dilebokake ing pambayaran sewa. Listrik, kebon utawa layanan reresik kudu dibayar. 

Persetujuan rental bisa cendhak (kurang 6 sasi) utawa jangka panjang (6 sasi -1 taun). Lan bisa direnovasi miturut.

 

Mbandhingaké listings

mbandhingaké